Ambitiøs tilbygning til MOE domicil i Søborg ovenpå bustermial

22. januar 2019

JFP udfører for PensionDanmark udvidelse af MOEs domicil i Søborg. Udvidelsen er på hele 3.500 m² og rummer 264 nye arbejdspladser, der både får en busterminal og et parkeringsdæk under sig. Bygningen skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB. Det betyder, at den miljømæssigt, økonomisk og socialt skal leve op til en lang række kriterier. JFP går efter guld-certificering.

Busterminal under bygning
Det er en helt særlig udfordring at opføre en bygning, der både skal have en busterminal og et parkeringsdæk under sig. Det har krævet særlige undersøgelser af jordbundsforhold og en massiv ekstra armering og udgravning. Det er løst og til april, hvor bygningen skal stå klar, kan busserne igen holde, hvor de gjorde før men nu med overdækning af en bygning. Den eksistende MOE bygning sammenbygges med den nye bygning via en trappe og en elevatorskakt, og der etableres en helt ny sammenhængende facade.

630 dage uden ulykker trods stor kompleksitet
Byggeriet er kompliceret både pga. den særlige placering men også pga. de mange interessenter, der er tæt på. Der ligger en dagligvarebutik, en S-togsstation, et tæt bebygget boligområde og ikke mindst MOE’s eksisterende bygning, som rummer rigtig mange arbejdspladser, lige op af. Alle med en hverdag, der skal fungere samtidig med byggeriet. Det stiller store krav til koordinering og opførelse af adgangsveje, og det er derfor usædvanlig bemærkelsesværdigt, at JFP som arbejdsmiljøcertificeret kan notere 630 dage uden ulykker.

Bæredygtighed – et krav fra PensionDanmark
PensionDanmark opfører kun bygninger, der er bæredygtighedscertificeret, og derfor skal den nye MOE bygning ligesom den 5 år gamle eksisterende bygning også certificeres. Det stiller store krav til alle parter og ikke mindst til JFP. Træ bliver genbrugt, byggematerialer bliver valgt efter særlige opfyldelseskriterier og bortskaffelse af affald er der helt særlige krav til. Både de fysiske rammer for det færdige byggeri og processen er under skarp overvågning.

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up