Første spadestik til det nye DNV-psykiatri

23. marts 2018

Det var en isnende marts-vind, der omfavnede gæsterne, da der forleden var første spadestik på det kommende nye psykiatriske hospital i Gødstrup. JFP har totalentreprisen på byggeriet, og vi glædede os sammen med fremmødte, over at første skridt mod nye og tidssvarende rammer for psykiatrien i Region Midtjylland nu er taget.

I den bidende kulde var folk trukket ind i teltet, hvor der blev holdt en række taler. Regionsrådsformand Anders Kühnau var den første taler, som også tog det første spadestik ude i kulden og satte det cirka to år lange projekt i gang. Herefter tilbage i teltet var der taler fra brugerrepræsentant Lise-Lotte Efryd Vejen-Jensen, Holstebro-borgmester Hans Christian Østerby, Ringkøbing-Skjern-borgmester Hans Østergaard, JFP’s egen regionsdirektør Jesper S. Hjorth og endelig Gert Pilgaard Christensen, direktør i Psykiatri og Social. Alle fortalte om baggrunden for byggeriet, processen op til og om de forhåbninger et sådant nyt innovativt byggeri skaber.

Den nye psykiatri skal samle de psykiatriske hospitalsafsnit i Holstebro og Herning i et nyt behandlingstilbud på i alt 13.500 kvadratmeter, hvor Region Midtjylland fremover vil kunne tilbyde bedre behandling og bedre indlæggelsesforløb tæt på det samlede hospital, som giver mange fordele i et godt og trygt miljø for patienterne. Både patienter, pårørende og medarbejdere har haft mulighed for at komme med ønsker og påvirke indretningen. Involveringen fortsætter frem mod indvielsen i foråret 2020. 

De 13.500 kvadratmeter opføres i forlængelse af det øvrige hospital i Gødstrup. Psykiatrien får samlet set 90 senge og 54 samtalerum og administration. Dertil kommer fælles faciliteter som gårdhaver, multiaktivitetsrum, kreativt værksted og sanserum. Byggeriet vil endvidere indeholde flotte kunstneriske væg dekorationer i modtagelsen og i behandlingsafsnit flotte vægudsmykninger med inspiration fra det midt- og vestjyske landskab til gavn for beboere, ansatte og pårørende.

Byggepladsvejene er under udførelse, hvorefter gravemaskinerne om kort tid vil opstarte på gravearbejdet med kælder og fundamenter for øvrige bygninger. Psykiatrien skal efter planen stå færdig medio 2020.

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up