Grundstenen til Journalisthøjskolens nye campus er lagt

6. april 2018

JFP indgik i februar 2017 kontrakt med Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS) om at bygge det nye DMJX Campus Katrinebjerg. Lidt mere end et år senere mødtes alle involverede parter i et gigantisk hul i jorden på Katrinebjerg, som om to år er husets parkeringskælder - for at nedlægge grundsten.

Højtideligheden begyndte i et stort festtelt, der ikke synede af meget i det enorme hul, hvor formand for DMJX, Lisbeth Knudsen, tog ordet og blandt andet roste det dygtige team omkring projektet.
- Vi glæder os til at følge byggeriet. Vi glæder os til, at vi skridt for skridt kan se, at nogle af de store forventninger vi har til området, kommer til at udvikle sig, så de studerende og medarbejderne helt klart opfatter, at de har fået et nyt og meget stort kreativt rum, sagde hun.

Derefter causerede Jørgen Lang, direktør for Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS), over den ”lange” beslutnings- planlægnings- og byggeproces – sammenholdt med, at byggeriet gerne skal holde i flere hundrede år.
- Vejen frem til i dag har været præget af et forbilledligt samarbejde og en positiv ånd. Det er et projekt, som jeg er sikker på, at vi alle ved indvielsen om et par år ikke blot vil kalde et godt projekt, men et fantastisk hjemsted for de mange studerende og ansatte på DMJX, sagde han.

JPF’s regionsdirektør for Jylland, Jesper Hjorth, takkede også for et godt og positivt samarbejde i en proces, der til tider har drillet – men hvor alle konstant har arbejdet med det fælles formål at få ryddet forhindringerne af vejen.
- Vi glæder os over den utroligt flotte arkitektur, som Arkitema har designet. Vi er sikre på, at de fremtidige lejere vil få et fantastisk spændende hus – og vi vil gøre alt for at bygge et flot og helt færdigt hus. Vel at mærke til tiden, sagde han.

Sammen med grundstenen blev blandt andet nedlagt et eksemplar af dagens Jyllands-Posten og Aarhus Stiftstidende i både trykt og elektronisk form. Et eksemplar af den seneste udgave af studenterbladet Illustreret Bunker i både trykt og elektronisk form. Invitationen til grundstensnedlæggelsen. Eksemplarer af Danmarks gældende mønter og byggeriets hovedtegninger i elektronisk form.

Byggeriet, som JFP skal udføre i totalentreprise, skal rumme undervisnings- og studiefaciliteter med auditorier, studiebokse og kontorer, mediecenter, kantine, studiecafé og bibliotek. Desuden indeholder projektet parkeringskælder, atrium og tagterrasser. Byggeriet forventes færdigt om cirka to år.

 

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up