JFP fejrer rejsegilde på DMJX Campus Katrinebjerg

10. januar 2019

Fotograf: Ole ToldbodFotograf: Ole Toldbod

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Forskningsfondens Ejendomsselskab og JFP inviterede den 8. januar til rejsegilde på DMJX Campus Katrinebjerg i Aarhus. Den knap 12.500 m² store undervisningsinstitution med  p-kælder i to niveauer tager form og gør klar til næste step, som er facadelukning og tagdækning.

Stor tak fra byggeriets parter
Rejsegildet den 8. januar 2019 var en milepæl. Den store krans stod stabilt i vinden på den øverste etage og bød sammen med den røde løber de ca. 150 gæster velkommen. Med en fremragende udsigt på 3. sal, hvor nogle af de fremtidige arbejdspladser bliver placeret, kunne gæsterne se nabobygningerne fra en helt ny vinkel. Talerne stod Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand for DMJX, Jørgen Lang, direktør for FEAS og Niels Henrik Madsen, Byggeteknisk direktør for JFP for. Alle takkede håndværkerne for et flot udført arbejde og Jørgen Lang fra FEAS kom ind på vigtigheden af en solid bygning, der kan modstå det generelle pres i den journalistiske verden herunder fake news. 

Bygherren havde opgraderet de sædvanlige hotdogs til gourmet-hotdogs til stor nydelse for gæsterne, som bagefter også kunne nyde lidt sødt til ganen.Sky af viden svæver over undervisningsmiljøet
DMJX Campus Katrinebjerg bliver en topmoderne uddannelsesinstitution med eget radio-/tv-lydstudie og undervisningslokaler, der fleksibelt kan opdeles i mindre enheder. Det arkitektoniske udtryk byder på skyen, mellemrummet og landskabet. Landskabet er teglbasen beliggende i niveau 0 med indgangsparti og stort samlende atriumtorv. Landskabet bliver beklædt med gule teglsten, som kendetegner Aarhus Universitet, og som forbinder bygningen til det kendte læringsmiljø. Mellemrummet indeholder auditorier, studiefaciliteter, undervisningslokaler mv. og beklædes med transparent glas, der får bygningens øverste del, ”skyen” til at svæve over læringslandskabet. Skyens facade består af alufarvede partier, som både symboliserer skyen og fungerer som solafskærmning.

Byggeriet følger tidsplanen og skal stå klar i 2020.

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up