JFP fejrer stort rejsegilde på Generationernes Hus

3. maj 2019

JFP vandt i 2017 totalentreprisen på Generationernes Hus på Aarhus Ø. Med 27.400 m² bolig og institution samt 3.000 m² parkeringskælder er det et kæmpe projekt. Det var derfor glædeligt at kunne fejre rejsegilde den 30. april med rigtigt stort fremmøde. Både rådmand Thomas Medom, formand for Brabrand Boligforening, Keld Albrecht og flere fremtrædende folk herunder byggeriets parter var samlet, og der blev delt roser ud.

Glæde over ambitiøst projekt

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er bygherre på Generationernes Hus, som skal forene flere generationer. Der blev truffet beslutning om byggeriet i 2011, og daginstitutionsbørn, familier, handicappede, unge, ældre og plejehjemsbeboere skal leve, bo og arbejde under samme tag. Det er Danmarks største og mest ambitiøse projekt til flere generationer, og visionen er at skabe fællesskaber, samarbejder og mødesteder for borgere med vidt forskellige livsvilkår. Huset kommer til at rumme 100 ældreboliger, 100 plejeboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger, 24 boliger til voksne med handicap og en daginstitution til 150 børn.

Rådmand Thomas Medom havde stor ros til byggeriets håndværkere, JFP og byggeriets øvrige parter: ”Der er blevet slidt i alt slags vejr, der er fundet nye løsninger, hvor behovet var der, og der har været en vilje til at lykkes. Det er et flot forløb, hvor både tidsplan og økonomi ser fornuftigt ud. Og Thomas Medom fortsatte: ”Vi ser frem til at huset står klar om 14 måneder og foruden de mange forskellige boformer og livsvilkår, som huset rummer bliver der mødesteder for områdets beboere med multihal, kreative værksteder mv., som vi tror kan være samlende for hele området.”

JFP roste underentreprenørerne

Der har været stor vilje til samarbejde iblandt underentreprenørerne, og det er smittet af på projektet. Med små 70 mand i arbejde arbejdes der intenst på alle niveauer. Regionsdirektør fra JFP, Jesper S. Hjorth roste både håndværkere og underentreprenører: ”Der er ingen tvivl om, at det er et kompetent team af underentreprenører og håndværkere. Der er blevet udført et flot arbejde, og vi ser frem til at alle fortsætter, til vi står med et færdigt hus næste år. I tal kan jeg supplere med, at der er blevet boret 19 km jernpæle ned i undergrunden, der er blevet anvendt 300.000 kilo armeringsstål til fundament og terrændæk, der er blevet løftet og monteret 6.500 betonelementer og stålbjælker i overhuset, og der har været ca. 2.000 lastbiltræk med materialer.”

Næste fase i byggeriet er facadelukning, indvendige vægge og installationer. Der forventes tæt hus den 1. juni 2019, og i 2020 skal hele byggeriet stå klar.

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up