JFP taler på konference om BaseCamp Lyngby

14. juni 2019

@Copyright Lars Gitz Architects@Copyright Lars Gitz Architects

JFP var som totalentreprenør på BaseCamp inviteret til at tale på ”Vidensby 2020” konferencen i konferencerækken ”De store projekter.” Det blev en spændende fortælling med highlights fra det unikke byggeri.

BaseCamp er et enormt byggeri på 41.150 m², der med sin utraditionelle arkitektur og fokus på bæredygtighed skal være med til at styrke Lyngbys ambition om at blive et af Nordeuropas største centre for viden og kreativitet. Her bliver 639 ungdoms- og kollegieboliger, 69 gæsteboliger, 48 seniorboliger og 30 udlejningsboliger opført. Der opføres tillige et 2.700 m² rundt fælleshus, som placeres i midten af området, og som tilbyder et væld af faciliteter som fitness, vaskeri, studiesal, festsal mv., og som skal danne rammen om nye fællesskaber. Der bliver anlagt et 8.100 m² stort grønt tag, som udlægges som friareal med offentlig adgang. Tagets hældning på op til 16 grader er en særlig udfordring under byggeriet. For at sikre beplantningen, har JFP måttet hente erfaringer fra Amager Bakke. Der er udviklet et geonet som mulden hænger fast i, og som er fastgjort med stålstænger. Det sikrer, at beplantningen bliver på taget.

Flere betonelementfabrikker producerer elementer

Byggeriet er slangeformet, og det giver en enorm specialproduktion af elementer. Til facaden er alene 800 forskellige betonelementer produceret og 5.280 facadeelementer leveret. På et tidspunkt beslaglagde BaseCamp kapaciteten på flere tyske betonelementfabrikker. Omfanget af byggeriet med ca. 100 håndværkere i gang på én gang og ca. 60 lastbiler med leverancer på pladsen om dagen, er en rigtig stor logistisk opgave, som styres af en logistikmedarbejder. Der er derforuden 3 fredede træer på grunden af typen ”Lyngby æblet,” som giver restriktioner i forhold til transport og færden på pladsen.

Det store projekt er præget af et særdeles godt samarbejde alle parter imellem. Når byggeriet står færdigt i 2020, bliver det en arkitektonisk perle i Lyngby.

Tilbage

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up