Aarhus Friplejehjem

Bygherre
Danske Diakomhjem

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Pluskontoret

Ingeniør
Oluf Jørgensen

Omfang
5.500 m²

Udført
2014 - 2015

Aarhus Friplejehjem rummer 54 plejeboliger og tilhørende serviceareal fordelt på 3 etager. Friplejehjemmet drives af Danske Diakonhjem, som i hele processen har haft stor fokus på smukke rum, tryghed, trivsel og livskvalitet for kommende beboerne.

Aarhus Friplejehjem er opført som en oval bygning i 3 etager. Boligerne er opdelt i boliggrupper, hvor hver Bo-gruppe har adgang til eget køkken/alrum, som kan benyttes til tilberedning og anretning af måltider.

Foruden de selvstændige køkkener på hver etage, er der også et stort centralt produktionskøkken på friplejehjemmet. Aarhus Friplejehjem rummer desuden delvis kælder, aktivitetssale, wellness og fitness såvel inden- som udendørs.

Friplejehjemmet er opført i en spændende og attraktiv arkitektur med særlig fokus på livskvalitet og beboernes trivsel. Boligerne er indrettet så der skabes mest muligt udsigt fra fælles arealer og boliger.

I projekteringen er boligens indretning gennemarbejdet som beboerens hjem, hvor der er plads til hjemlig hygge og individuel indretning. Generelle fokuspunkter i projektet har været en udpræget grad af tilgængelighed, hvor alle gulve uanset overgange og skifte i gulvbelægning etableres i samme niveau. Den enkelte bolig, aktivitetsrum og ankomst gennem orangeri er detaljeret med fokus på at skabe gode rumlige løsninger med gode materialer, rumlig kvalitet og med enkel drift og vedligehold.

JFP har, forud for dette projekt, i totalentreprise udført plejecenter i Arnborg for Danske Diakonhjem. Efterfølgende har JFP indgået aftale med Danske Diakonhjem om at udføre Tølløse Plejecenter (65 plejeboliger) i OPP.

jfp-citationstegn

Kundeudtalelse

Seriøs og løsningsorienteret samarbejdspartner
”På denne opgave - og helt generelt - er vi glade for at arbejde sammen med JFP, som vi betragter som en seriøs partner. Vi har brug for samarbejdspartnere, der er faglige hele vejen rundt. Naturligvis byggeteknisk, men også eksempelvis i forhold til kontakt til myndigheder. JFP har altid styr på det og ved, hvad der kommer, hvad vi kan forvente og hvordan tingene fungerer. Byggeteknisk fornemmer vi virkelig, at vi får noget for pengene. Så alt i alt føler vi os i trygge hænder, når vi arbejder sammen med JFP.

Vi oplever at JFP som totalentreprenør – lige som bygherren – går efter at lave et godt produkt, som vi alle kan være stolte af. Altså ikke en totalentreprenør, der bare forsøger at springe over, hvor det er nemmest og hvor det eneste mål er at tjene penge. Vi oplever endda, at JFP på vores vegne spørger kritisk ind til prisen fra underentreprenører, for at præsentere en så fair pris som muligt for os. JFP forstår hvilket produkt, vi gerne vil have og i hvilken kvalitet. Og de er lydhøre og går positivt ind i at vælge de rigtige løsninger. Og så er de meget løsningsorientrede i processen – også når der opstår uforudsete udfordringer.

Alt dette betyder, at vi har valgt at indgå i et endnu tættere samarbejde med JFP i vores første fælles OPP-opgave på et plejecenter i Tølløse. Vi er allerede i fuld gang med processen, og glæder os over det tætte samarbejde og ser frem til at gå videre sammen med JFP.”

Ingeniør Michael Grüttner
Danske Diakonhjem

 


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up