Arla Innovationscenter, Aarhus

Bygherre
Arla Foods

Adresse
Agro Food Park, 8200 Aarhus N

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
Sahl

Ingeniør
Rambøll

Omfang
10.000 m²

Udført
2015-2017

Arlas nye innovationscenter bliver centrum for Arlas produktudvikling til hele verden. Det er placeret i Agro Food Park, Aarhus, som i dag og fremover vil være et markant center for Danmarks landbrugs- fødevareudvikling. Projektet indeholder et forsøgsmejeri, laboratorier, test- og sensorikfaciliteter samt administrative arbejdspladser som vil beskæftige 120 medarbejdere og løfte Arlas fødevare-innovation op i den internationale superliga.

Bygningen er placeret i et smukt kuperet landskab med udsigt over markerne, og er udformet så bygningen favner landskabet og bringer udsigten dybt ind i husets indre. Åbenhed er et nøgleord for dette projekt med en stor transparens og sammenhæng imellem de meget forskellige funktioner og arbejdsområder som foregår i huset.

JFP har været hovedentreprenør på dette teknisk komplicerede byggeri. Selve byggeriet er kun en mindre del af Arlas samlede projekt, da bygherren selv forestår installationen af forsøgsmejeriet. Det var derfor af yderste vigtighed, at byggeriet stod færdigt i en høj kvalitet til tiden. Netop derfor anvendte JFP mange af firmaets faste samarbejdspartnere som underentreprenører, lige som vi på mange opgaver har benyttet vores eget datterselskab, JFP Murer & Tømrer til krævende opgaver.

jfp-citationstegn

Går altid efter at løse problemerne- og komme videre
”Vi har oplevet et generelt rigtigt godt samarbejde med JFP i forbindelse med at de har opført Arla Innovation Centre. Vi har hele vejen haft en god dialog, og JFP har været meget fokuseret på, at finde fornuftige og hurtige løsninger. Der har været en del ændringer undervejs, og byggeriet har været teknisk meget krævende, men trods ændringer og en tidsplan, der skulle holdes, har det aldrig været kaotisk på nogen måde. Selv når der har været store udfordringer, har teamet fra JFP virket velovervejet, og ændringerne er blevet taget med en fornuftig og god tone. Komplikationerne er JFP altid gået til med krum hals. Indimellem har der været udfordringer eller uforudsete ting, som har været rigtig træls, men det er altid blevet håndteret og klaret til UG.

Jeg oplever JFP som en meget løsningsorienteret entreprenør. Hvor mange andre entreprenører kigger i aftalen og henholder sig til kontrakten, når der opstår ændringer, er JFP altid fokuseret på at løse det - og komme videre. Ret beset handler et byggeprojekt meget om tid og økonomi. I vores projekt var tiden meget afgørende, og JFP har formået at holde hjulene i gang trods ændringer – og så har vi taget dialogen på bagkant. Det har fungeret rigtig godt. Generelt synes jeg, at JFP har en god evne til at være innovative i forbindelse med ændringer og har bidraget med mange gode ting. Jeg ser vores samarbejde på Arla Innovation Centre mere som et godt partnerskab end som en relation mellem kunde og leverandør.” 

Jacob A. Göttsche – director, CapEx Project Management, Global Supply Chain

 


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up