BaseCamp Student - Skovbrynet, Lyngby

Bygherre
BaseCamp Student/Triton Development North

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Lars Gitz Architects

Ingeniør
AFRY

Omfang
41.500 m²

Udført
2018 - September 2020

BaseCamp, Lyngby er beliggende nord for København. Med en placering midt i den smukke natur og tæt på Lyngby Sø, giver BaseCamp, Lyngby mulighed for at nyde naturen inden for kort rækkevidde. Bygningen er designet med fællesarealer, som indbyder til både socialt samvær og fordybelse.

I Lyngby, på Plantedirektoratets tidligere location, har JFP i joint venture med det tyske selskab Max Bögl, stået for opførelsen af en ”BaseCamp” med 786 boliger og samlet 41.1500 m² bebyggelse inkl. P-kælder JFP og Max Bögl afgav i konkurrence med to øvrige bydende en forventet kvadratmeterpris og blev valgt til opgaven ud fra kriterier som pris og bygherrens tro på, at JFP kunne håndtere opgaven og bygge til den afgivne pris. Efterfølgende arbejde JFP i tæt samarbejde med bygherre og rådgiverne frem mod et projekt, som kunne ramme targetprisen.

Fællesfaciliteter i fokus
Byggeriet rummer primært ungdoms- og kollegieboliger - i alt 639 stk. Desuden indgår 48 seniorboliger og 69 gæsteboliger samt 30 udlejningsboliger til kommunen. For at skabe en fælles platform for beboerne er der etableret et fælleshus på 1.319 m² som en rund bygning placeret midt i området. Fælleshuset er indrettet med hobbyrum, festsal og teknikrum i kælderen. Cafe, vaskeri, supermarked og gaming room i stueetagen, mens 1. sal rummer bibliotek og fitness. Der strækker sig desuden et stort atriumrum gennem hele bygningen i etagerne over terræn. Udover er desuden etableret en selvstændig parkeringskælder med 108 p-pladser.

Beton og stål i grønne omgivelser
Projektet er udført med bærende konstruktioner i beton og stål, der fremstår synlige som en del af bygningens fortælling. Herudover er det grønne element vægtet højt. Der er anlagt 26.000 m² grønt areal, heraf næsten en tredjedel på taget, hvor der også er anlagt en kilometerlang løbesti.

Der er offentlig adgang til både gårdrum og tag. Ønsket er, at BaseCamp Skovbrynet vil blive et udflugtsmål for mange af Lyngbys borgere.

Designet på bygningen, som indeholder boligerne, er en smuk slangeformet struktur baseret på cirkelslag. Den sammenhængende bygning er opført i seks etager med grønt tag, der er udlagt som anvendeligt friareal med offentlig adgang via stier direkte fra terræn. Desuden er der skabt adgang til taget via trappetårne og elevatorer.

DGNB Certificeret
Projektet er certificeres til DGNB guld med de grønne tag, solpaneler og små haveanlæg.

Facadematerialet er Rockpanel og er certificeret som BRE Klasse A+. Ventilations- og varmesystemerne er baseret på bæredygtige teknologier, hvor 90% af den udvindende lufts energi genbruges til opvarmning af luft, der ventilerer bygningen.

jfp-citationstegn

 

Bygherren roser JFP og joint venture samarbejdet

Jesper Dam, partner og Managing Director Scandinavia i BaseCamp Student Real Estate udtaler som bygherre på byggeriet: ”Vi er yderst tilfredse med JFP og joint venture samarbejdet. De har hele vejen igennem været fleksible, samarbejdsorienterede og lyttende. Det mærkede vi i særdeleshed, da vi i starten stødte på uventede jordforhold, som forårsagede en senere byggestart. Vi leder efter langvarige samarbejdsrelationer, og derfor screener vi vores partnere i en lang proces, inden vi indgår aftaler. Hele vejen igennem stod JFP og joint venture samarbejdet stærkt. Deres forretningsfilosofi var den rigtige, og de havde gode og konstruktive indspil til byggeriet. Vi vil rigtig gerne samarbejde med JFP igen, hvis de kommer i mål med byggeriet, som aftalt. Og det har vi ingen grund til at tro, at de ikke gør. Vi har da også allerede inviteret dem til at give bud på et nyt byggeri.”


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up