Børnehuset Espelunden, Rødovre

Bygherre
Rødovre Kommune

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
ERIK Arkitekter

Ingeniør
Norconsult

Omfang
1.800 m²

Udført
2018 - 2019

Projektet er udført i totalentreprise af JFP Murer & Tømrer som derved var ansvarlig for projektstyringen, der skete i tæt dialog med både bygherre og øvrige samarbejdspartnere.

Børnehuset Espelund er på ca. 1.800 m² og er opført i 2 etager med delvis kælder. Institutionen er indrettet i pædagogiske grupperinger med plads til 180 børn og tilhørende personale. 

Børnehuset er opført med visionen om at understøtte børnenes tryghed, trivsel og udvikling i mindre enheder. Institutionen består således af klynger, der hver især kan fungere som små selvstændige enheder et lokalt fællesrum som hjertet af bygningen.

Stueplanen er indrettet med grupperum, fællesrum, kontor og samtalerum samt stort produktionskøkken, hvorfra der er gode adgangsforhold og mulighed for Cafe’ lignende område. Midt i fællesrummet er der placeret en trappe til 1. salen. Fællerummet er indrettet med garderobe som en del af arkitekturen og kan rumme større arrangementer.

1. salen er ligeledes indrettet med grupperum og et fællesrum med garderobe som en del af arkitekturen. Fra 1 salen går der en rutsjebane langs trappen til stueetagen. Fra den overdækkede altan er der trappe til legepladsen.

Arkitektonisk harmonere institutionen med de omkringliggende bygninger og den karakteristiske natur, der indbyder til spændende og utraditionelle udearealer, som er en vigtig del af det kulturhistoriske Espevangsområde.

Bygherren have tidligt i processen inviteret beboerne fra Terrassehaven i Irmabyen, et boligbyggeri som JFP har stået for opførelsen af, til et dialogmøde, og der er i så vidt omfang som muligt taget hensyn til naboerne. Eksempelvis var der et stor ønske fra naboerne om, at institutionen skulle have grønt tag, og dermed ”fylder” mindst muligt i landskabet samt at syd facaden, som vender mod naboerne skulle indeholde minimum af vinduesarealer. 

Projektet er udført med lette facadeelementer i træ, der efterfølgende er skalmuret og der begrønning på taget (mos-sedum vegetation). 

Ved at benytte egne håndværkere til at udføre beton-, tømrer-, snedker-og indvendigt murerarbejde drog virksomheden fordel ved den interne sparring og korte kommunikationsvej. Ligeledes sikrede JFP Murer & Tømrer den høje kvalitet og fremdrift som JFP Murer & Tømrer er kendt for.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up