Den gl. retsbygning, Ringkøbing

Bygherre
Bygningsstyrelsen

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
P+P arkitekter A/S

Ingeniør
Niras

Udført
2020-2021

Renovering af bevaringsværdig bygning 

JFP Murer & Tømrer vandt i sommeren 2020 hovedentreprisen på renoveringen af den 101 år gamle retsbygning, med tilhørende bygninger i Ringkøbing. Den gamle retsbygning er bevaringsværdig, derfor blev der stillet store krav til renoveringsprocessen. Det var en spændende opgave for JFP Murer & Tømrer, og de stærke kompetencer inden for tømrerfaget er kommet i spil.

Bygningen har i forbindelse med tidligere renovering ændret udseende og blevet forenklet. Ved renoveringen blev flere af bygningsdelene ført tilbage til deres oprindelige udseende. Dette blev gjort med stor respekt for det gamle håndværk.

Renoveringens omfang

Ved renoveringen blev alt murværk gennemgået for dårlige sten og fuger. Taget blev udskiftet og der blev genskabt 5 kviste. Vinduer blev renoveret og malet, enkelte vinduer blev udskiftet til nye da de ikke kan renoveres.

Spiret blev nedtaget og blev skånsomt gennemrenoveret med nyt tømmer og ny kobberbeklædning og vejrfløj. Spiret som ved tidligere renoveringer er blevet forenklet er nu ført tilbage til dets oprindelige udformning.  

JFP Murer og Tømrer vandt entreprisen i en indbudt licitation på baggrund af en skarpeste pris. JFP Murer og Tømrer blev indbudt til opgaven på baggrund af den brede faglighed, de dygtige og erfarne håndværkere og projektledelse, der er kan løse den komplette renoveringsopgave.

Første del af renoveringen, som vedrører den gamle retsbygning er afleveret ved udgangen af 2020, mens renoveringen af de tilhørende bygninger vil fortsætte i 2021.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up