DMJX Campus Katrinebjerg, Aarhus

Bygherre
FEAS

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Arkitema Architects

Ingeniør
Midtconsult og Sweco Danmark A/S

Omfang
8.200 m2 bygning, 4.000 m2 p-kælder

Udført
2017 - foråret 2020

DMJX Campus Katrinebjerg en topmoderne uddannelsesinstitution

JFP A/S vandt i december 2016 totalentreprisen på DMJX Campus Katrinebjerg i Aarhus. FEAS er bygherre og Danmarks Medie- og
Journalisthøjskole er lejere i den knap 12.500 m² store bygning med p-kælder i to niveauer. Byggeriet sætter nye standarder for arkitektonisk udtryk.

Helt nyt erhvervsområde i Aarhus

Meget tæt på Aarhus Universitet og på en grund, der tidligere husede en bowlingbane, er det nye campus opført som det første store byggeri i den nye lokalplan for Katrinebjerg i Aarhus. DMJX ligger tæt op af det nye Campus-strøg og har offentlig udkigspost og tagmiljø på taget. Fremtidens journalister og borgere kan skue ud over byen og bl.a. finde Aarhus Universitet i tæt fugleflugtslinie.

Sky af viden

Det arkitektoniske udtryk byder på skyen, mellemrummet og landskabet. Landskabet er teglbasen beliggende i niveau 0 med indgangsparti og stort samlende atriumtorv. Landskabet er beklædt med gule teglsten, som kendetegner Aarhus Universitet, og som forbinder bygningen til det kendte læringsmiljø. Mellemrummet indeholder auditorier, studiefaciliteter, undervisningslokaler mv. og er beklædt med transparent glas, der får bygningens øverste del, ”skyen” til at svæve over læringslandskabet. Skyens facade består af alufarvede partier, som både symboliserer skyen og fungerer som solafskærmning.

Arkitektonisk lyddæmpning

DMJX Campus Katrinebjerg er en topmoderne uddannelsesinstitution med eget radio-/tv-lydstudie og undervisningslokaler, der fleksibelt kan opdeles i mindre enheder. Der er valgt en anderledes akustikdæmpning på væggene, som består af stofbeklædte, isolerede plader i flere tykkelser, som gør det muligt for arkitekterne både farvemæssigt og niveaumæssigt at lave unikke udsmykninger på væggene, som matcher det indvendige interiør. Der er valgt en lyddæmpende linoleum til gulvene plus en lyddug, som giver en maksimal lyddæmpning kombineret med god komfort og samtidig spiller sammen med væggenes udtryk.

God styring og tilfredse underentreprenører

JFP er kendt for god styring, og DMJX Campus Katrinebjerg er ingen undtagelse. Der er anvendt procesplanlægning, hvor underentreprenørerne får ejerskab og mulighed for at præge detailplanlægningen, og der følges tæt op under hele projektperioden.

Direktør Brian Steffensen fra DC Entreprise, som står for elementmontagen på DMJX Campus i Aarhus udtaler:
”Jeg har samarbejdet med JFP i forskellige virksomheder i knap 15 år og er meget glad for samarbejdet. De har respekt for den viden, der ligger hos os underentreprenører, og de er løsningsorienterede. Det er altid det bedste resultat, de går efter, og så har de beslutningsdygtige folk på byggerierne, som gør samarbejdet smidigt. Omkring sikkerhed på pladsen er de krævende, men det er jeg kun glad for, så vi undgår ulykker”

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up