DNU - C2, S1, S2 og S4, Aarhus

Bygherre
Region Midtjylland

Entreprise
Råhus-/lukning og hovedentreprise

Arkitekt
Rådgivergruppen DNU I/S

Ingeniør
Rådgivergruppen DNU I/S

Omfang
C2: 400 kvm, S1: 13.500 kvm, S2: 40.000 kvm, S4: 30.500 kvm

Udført
C2: 2014-2015, S1: 2013-2015, S2, 2013-2016, S4: 2015-2017

JFP har udført fire storentrepriser på Det Nye Universitetshospital i Århus; C2, S1, S2 og S4, på i alt godt 83.400 m2. C2 var en renoveringsopgave i hovedentreprise, mens de tre øvrige var råhus-/lukningsentrepriser, som blev opført i årene fra 2012 til 2017.

S1 er opført i 4 etager adskilt af pladsstøbte etagedæk. Facader er udført delvis som sandwichelementer og delvis som bagvægge af beton beklædt med ophængt og opmuret tegl. Herudover indeholder byggeriet glasfacader mod publikumsarealer.  På S1 har vi tillige udført den indvendige apteringsentreprise.

I tillæg til S1 renoverede JFP C2 på det eksisterende Skejby Sygehus. Den nye gangbro fra S1 er forlænget ind over taget på C2. På den måde forbindes de nye bygninger, med de eksisterende bygninger på Skejby Sygehus.

S2 består af 5 bygninger, hvoraf det højeste føres op i 8 etager. Bygningen er opført som betonelementbyggeri, med søjler, bjælker og bagvægsfacader. Størstedelen af facaderne består af murværk og alupartier. Alle etagedæk insitustøbes, for at bevare fleksibiliteten i bygningen i årene fremover. 

S4, som vi udførte i joint venture med Max Bögl International SE, består af 3 sammenhængende bygninger på hhv. 4 og 8 plan. Storentreprisen omfattede jord og kloak, komplicerede fundamenter og insitubeton, sandwichelementer, lette facader, alufacader, naturlig ventilation, murværk, stål og smed, tagdækning, pudsegondolanlæg på taget og udvendig automatiseret solafskærmning.

jfp-citationstegn

Der skal muskler til

"Jeg har arbejdet sammen med Jørgen Friis Poulsen, siden de vandt licitationen på to hovedentrepriser til område S1 på Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU). Der var tale om 13.500 kvm. etageareal. Sidenhen har de også vundet råhusentreprisen på ca. 40.000 kvm. etagemeter på område S2. For nylig er de så blevet prækvalificeret til S4, hvilket ikke forbavser mig med den performance, de yder.

Vi taler godt sammen, og der er en god stemning. Bevares, vi kender naturligvis vores roller, men et samarbejdsforhold er i væsentlig udstrækning baseret på tillid til, at man overholder aftaler, leverer kvalitet, tager initiativer, håndterer udfordringer og byder ind med løsninger. I det daglige skal et megaprojekt som dette fungere på tillid og en tro på hinanden. Ganske enkelt.

Gennem hele forløbet har jeg oplevet Jørgen Friis Poulsen som yderst professionelle. Det er godt, det de laver, og der er fremdrift i deres projekter. Der skal immervæk muskler til at løfte projekter af denne størrelse, og de stiller altid op med stærkeste team."

Hans-Ulrik Rasmussen, projektleder
Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital i Aarhus


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up