DNV Gødstrup, Herning

Bygherre
Region Midtjylland

Entreprise
Storentreprise

Arkitekt
CURAVITA

Ingeniør
CURAVITA

Omfang
Cirka 45.000 m² + 41.000 m²

Udført
2015 – 2017

JFP har i joint venture, sammen med Max Bögl, udført entreprisen på hele råhuset til det nye sygehus i Gødstrup: DNV Nord og DNV Syd, samlet 86.000 m² byggeri.

DNV Nord omfattede råhus-entreprisen, som bestående af i alt seks sammenhængende bygninger på imellem to og syv etager. Byggeriet blev udført primært som traditionelt elementbyggeri med vægge, søjler, bjælker og massivedæk/huldæk. Derudover blev en del af etagedækkene udført som efterspændte in situ-dæk. En stor den af stabiliteten blev løst med efterspændte betonkerner - både som betonelementer og som situstøbte.

Arbejdet på DNV Nord havde opstart i foråret 2015 og blev afsluttet sensommeren 2016.

Arbejdet på DNV Syd omfatter følgende entrepriser: Beton (over jord), levering og montering af betonelementer, samt konstruktionsstål. Desuden skal JFP også levere og montere præfabrikerede badekabiner.

JFP påbegyndte arbejdet på DNV Syd i december 2015 og arbejdet med råhuset forventes afsluttet sensommer 2017.

jfp-citationstegn

Når JFP bruger egne håndværkere på byggepladsen, fungerer det endnu bedre
”Vi har været glade for et efterhånden langvarigt samarbejde med JFP og de folk, JFP har ansat, i de opførelsesprocesser, vi har haft sammen. De har opført råhus på DNV-Gødstrup syd og nord, ligesom de har opført DNV-Gødstrups teknik- og servicehus og lige nu er i gang med psykiatrien. Vi har under byggeprocesserne mødt stor samarbejdsvillighed og mødt virksomheden på dialogplan. I byggeprocessen er JFP gode til at løse de udfordringer og problemer, der altid opstår ved projekter i den størrelsesorden som de opgaver, som JFP har udført på DNV-Gødstrup. Problemløsningen har under byggeforløbet altid været konstruktivt og tingene er blevet gjort. Når JFP bruger egne håndværkere på byggepladsen, fungerer det endnu bedre. Joint venture-samarbejdet med tyske Max Bögl har været godt for vores proces, da det har betydet, at JFP kunne trække på ressourcer udenfor landet, når andre ikke kunne levere. I vores tilfælde især betonelementer. Havde det ikke været for det tyske samarbejde, havde vi nok ikke stået der, hvor vi er – og på det niveau – med byggeriet i dag.
Lige nu er det psykiatrien, vi samarbejder med JFP omkring, og det kører rigtig fint. Selvom JFP kom med den laveste pris i budbudsfasen, oplever vi ikke, at de stiller med en low budget-løsning. Udbuddene var lavet som digitale udbud, hvor man beregner prisen på baggrund af mængder. Den form er et must for os, og JFP formår fint at arbejde med det.”

Michael Hyllegaard, projektchef, DNV-Gødstrup


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up