DNV Gødstrup - Psykiatri, Herning

Bygherre
Region Midt

Adresse
Gødstrupvej 43

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
AART architects, SMAK architects og Nordic

Ingeniør
ÅF Buildings Denmark

Landskabsarkitekt
VEGA landskab

Omfang
Ca. 13.000 m² + 800 m² kælder

Udført
2018 - 2020

De regionalpsykiatriske funktioner i Holstebro og Herning bliver samlet i DNV-Gødstrup, så voksenpsykiatrien og den ambulante del af børne-/ungdomspsykiatrien i fremtiden bliver naboer under samme tag og med fælles indgang med somatikken.

Der bliver bygget ca. 13.000 m² psykiatrisk hospital som en forlængelse af det somatiske hospital. Psykiatrien kobler sig på somatikkens flow både i kælder, stue og 1. sal.

På stueetagens foyer er der koblet tre sengeafdelinger, der er opbygget som rektangulære bygninger med hver fire gårdrum. Psykiatrien bliver opført i betonelementer som bagmure og med en mørk mursten som skalmur - i stil med øvrige bygninger ved sygehuset.

Psykiatrien indeholder kælder, der forbinder bygningen til resten af sygehuset. Stueplan indeholder primært sengeafsnit, både til voksne samt børn/unge. Desuden er der fællesarealer samt sportssal. 1. sal indeholder primært kontorer samt ambulatorier. Teknik er placeret i 3 decentrale taghuse på tag som inddækkes med trælister.

Projektet indeholder 13 ”interne” gårdrum, som hver har deres egen funktion i forhold til den aldersgruppe der har adgang. På psykiatrien er der et højt sikringsniveau. Dette gælder både indvendig og udvendig, og er tænkt ind i alle led af projekteringen. For ikke at gøre huset for ”klinisk” er der arbejdet en del med farver og tapeter med motiver.

Projektet er vundet i konkurrencepræget dialog med 2 forhandlingsrunder.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up