DNV Gødstrup - Psykiatriske hospital, Herning

Bygherre
Region Midt

Adresse
Gødstrupvej 43

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
AART architects, SMAK architects og Nordic

Ingeniør
ÅF Buildings Denmark

Landskabsarkitekt
VEGA landskab

Omfang
Ca. 13.000 m² + 800 m² kælder

Udført
2018 - 2020

De regionalpsykiatriske funktioner i Holstebro og Herning samles i DNV-Gødstrup, så voksenpsykiatrien og den ambulante del af børne-/ungdomspsykiatrien bliver naboer under samme tag og med fælles indgang med somatikken.

De ca. 13.000 m² psykiatriske hospital ligger som en forlængelse af det somatiske hospital, og kobler sig på somatikkens flow både i kælder, stue og 1. sal. Stueplan indeholder primært sengeafsnit, både til voksne samt børn/unge. Derudover er der fællesarealer som sportshal, multiaktivitetsrum, kreativt værksted samt sanserum. 1. sal indeholder primært kontorer samt ambulatorier og samtalerum.
Teknik er placeret i 3 decentrale taghuse på tag som inddækkes med trælister.

På stueetagens foyer er der koblet tre sengeafdelinger, der er opbygget som rektangulære bygninger med hver fire gårdrum. Psykiatrien bliver opført i betonelementer som bagmure og med en mørk mursten som skalmur - i stil med øvrige bygninger ved sygehuset.

Projektet indeholder 12 ”interne” gårdrum, som hver har deres egen funktion i forhold til den aldersgruppe der har adgang. På psykiatrien er der et højt sikringsniveau. Dette gælder både indvendig og udvendig, og er tænkt ind i alle led af projekteringen. For ikke at gøre huset for ”klinisk” er der arbejdet en del med farver og tapeter med motiver.

JFP vandt totalentreprisekonkurrence, sammen med vore rådgivere, opgaven med at opføre psykiatrisk hospital ved DNV i Gødstrup. Projektet er vundet i konkurrencepræget dialog med 2 forhandlingsrunder.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up