Enghusene, Sporbyen i Randers

Bygherre
Sporbyen Scandia P/S

Entreprise
Råhusentreprise

Arkitekt
Krogh Arkitektur A/S

Ingeniør
COWI A/S

Omfang
8.300 m²

Udført
marts 2021 - januar 2022

JFP Murer & Tømrer har varetaget råhusentreprisen ved opførelsen af Enghusene i Sporbyen i Randers

Råhusentreprisen omfattede jord, kloak, beton og betonelementmontage.

Enghusene er opført som to højhuse på henholdsvis 10 og 12 etager. Der er i alt 98 boliger fordelt på to-, tre- og fire-værelses lejligheder samt fællesfaciliteter, motionslokale og værksted. Det samlet areal udgør 8.300m²

Ved opførelsen af råhuset blev der monteret 354 sandwich facadeelementer, 368 betonvægge og 563 dækelementer hertil kommer 121 søljer, 98 altanplader og 81 trapper.

Betonarbejdet omhandlede armering, støbning af fundamenter, terrændæk og elevatorgrube

De to højhuse bliver et flot pejlemærke for hele Sporbyen. Den tidligere togfabrik Scandia som har ligget i området har været udgangspunkt for arkitekturen. Både udtrykket og valget af materiale tegner et ”industrielt” tema for boligbyggeriet. Den særlige nøddebrune farve der minder om corten stål fører referencer til den tidligere industrivirksomhed.

Det forventes at boligerne er klar til indflytning i efteråret 2022

JFP Murer & Tømrer har også udført elementmontagen for Sporbyen etape 1 og 2 i samme område

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up