Generationernes Hus, Aarhus

Bygherre
Århus Kommune og Brabrand Boligforening

Adresse
Ø3 Århus Havn

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
ERIK arkitekter og RUM

Ingeniør
SWECO

Landskabsarkitekt
Kragh & Berglund

Omfang
27.400 m² + 3000 m² kælder

Udført
2016-2020

JFP totalentreprenør på Generationernes Hus
JFP vandt i 2017 totalentreprisen på Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Med 27.400 m² bolig/ institution og 3.000 m² parkeringskælder er det både det største og mest ambitiøse projekt til flere generationer i Danmark. Her kan beboere starte i vuggestue, gå i børnehave, bo på kollegieværelse og blive boende som ældre i seniorbolig.

Ambitiøst projekt til flere generationer
Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er bygherre på Generationernes Hus. Byggeriet skal forene daginstitutionsbørn, familier, handicappede, unge, ældre og plejehjemsbeboere under samme tag, og ønsket er at opnå fællesskaber på tværs af generationer. Byggeriet kommer til at rumme 100 ældreboliger, 100 plejeboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger, 24 boliger til voksne med handicap og en daginstitution til 150 børn.

Konsortiet bestående af Jørgen Friis Poulsen a/s som totalentreprenør, Erik Arkitekter A/S og RUM A/S som arkitekter, Sweco A/S som ingeniør og Kragh & Berglund A/S som landskabsarkitekt blev valgt fordi den overordnede idé set i forhold til disponering af byggeriet lever op til kravene. Infrastrukturen og den landskabsmæssige kvalitet giver en mere end god opfyldelse af ønskerne, og projektet er det økonomisk mest fordelagtige i forhold til udbudsmaterialet.

Forskellige facader giver liv
Det er Danmarks største og mest ambitiøse projekt til flere generationer og består af 8 bygninger i forskellige højder med forskellige facader. Der arbejdes i beton, naturskifer og tegl på facaderne, og det giver hver bygning sin egen identitet. De grønne tage og tagterrasser i forskellige højder giver et spændende udtryk og spil i byggeriet, og bidrager samtidig til det sunde byggeri.

Godt arbejdsmiljø og kompetente folk
Rene Dupont, som er indehaver af Novavent, der står for ventilationsentreprisen er begejstret for arbejdsmiljøet og samarbejdet på Generationernes Hus: ”JFP har en kompetent og professionel ledelse på projektet. Det giver tryghed for os underentreprenører, at vi under hele forløbet har en dygtig og ansvarsbevidst sparring hos byggeledelsen. Jeg er imponeret over, at JFP selv kører projekteringsledelsen igennem hele forløbet, hvilket vidner om en stor knowhow og indsigt i de enkelte fag. JFP er godt organiseret på projektet og møderækken falder fint i tråd med udfordringerne og fremdriften på projektet. Og så har JFP stor fokus på, at der skal være et godt psykisk arbejdsmiljø såvel på byggepladsen som på møderne. Det har jeg ikke oplevet tilsvarende før. Det giver en god oplevelse og generelt øget motivation for et fælles mål om et godt byggeri.”

jfp-citationstegn


Se denne timecapsule for byggeriet, hvor idé bliver til virkelighed.


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up