Kong Gauers Gård, Børkop

Bygherre
Vejle Kommune

Entreprise
Storentreprise, råhus

Arkitekt
Sweco Architechs

Ingeniør
Sweco

Omfang
10.164 m²

Udført
2021 - 2023

JFP  varetager storentreprisen på plejecentret Kong Gauers Gård i Børkop, som både omfatter plejecenter og daginstitution. 

Det er første gang der opføres et byggeri, som både omfatter et plejecenter og en daginstitution i Danmark. Projektet skal skabe fællesskaber på tværs af generationer og sikre en bæredygtig fremtid. Samtidig understøtter byggeriet FN’s verdensmål

Byggeriet indeholder 79 plejeboliger med servicefaciliteter og lægeklinik samt en daginstitution til 120 børn. Projektet er på i alt 9.522 m² plus 642 m² skure, fællesdepot, serviceskur m.v.

Byggeriet opføres på en 78.000 m² stor grund, og plejecentret består af selvstændige boenheder, som ligner små gårde og derfor passer godt ind i det landlige miljø. I tæt tilknytning til plejecentret placeres daginstitutionen til både børnehave- og vuggestuebørn. Som institutionens hjerte placeres et fællesareal med aktiviteter for både børn og ældre.

Vejle Kommune og Sweco Architechs har haft stor fokus på bæredygtighed i udvikling af projektet. Dels ift. FN’s Verdensmål 11 om "Bæredygtige byer og lokalsamfund" og dels ift. klimamål 13 om "klimaindsats".

Der skal bl.a. etableres regnvandsopsamling og biodiversitet, ligesom der er valgt langtidsholdbare byggematerialer med lav vedligeholdelsesgrad.

JFP varetager råhusentreprisen, som omfatter jord-, beton-, kloak- og elementarbejder samt stål- og murerarbejde. JFP’s datterselskab, JFP Murer & Tømrer varetager elementmontagen og betonarbejdet.

Illustrationer: Sweco Architechs

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up