Kongegården, Silkeborg

Bygherre
JFP Investment

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Årstiderne Arkitekter

Ingeniør
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Landskabsarkitekt
Terra Nova

Omfang
7.070 m²

Udført
2016-2018

Byggeriet, som JFP har opført i totalentreprise, indeholder 40 ejerlejligheder og 16 rækkehuse.

De 40 ejerlejligheder er opført som tre- og fire-etagebygninger med indbyggede forskydninger. I facaderne er der arbejdet med frem- og
tilbagetrækninger samt altaner og tagterrasser for at understrege mangfoldigheden i byggeriet. Rækkehusene, der udgør et afsluttet gaderum mod vest, er opført efter en ensartet planløsning med enkelte forskydninger mellem husene, hvilket skaber en dynamisk virkning i
facaden.

Både etageboliger og rækkehuse er udført i teglsten med nuancer mellem de enkelte bygninger. Udearealerne og veje er udlagt som stilleveje med begrænset adgang til bilkørsel.

Opgaven omfattede desuden en parkeringskælder til beboere i området samt en rundkørsel.

Datterselskabet JFP Murer & Tømrer har udført betonentreprisen, herunder fundamenter, terrændæk og P-kælder inkl. overbeton. Derudover er der lavet insitu støbte kældervægge og skumbeton på etagedækkene.

 

jfp-citationstegn

Samarbejde på den ”jyske måde”

”Vi oplever JFP som en betydningsfuld og professionel samarbejdspartner. Vi arbejder selvfølgelig sammen med mange forskellige entreprenører, og med JFP kan man sige, at vi arbejder sammen på ”den jyske måde”. Vi formår altid at tale os frem til løsningerne. 
JFP’s tilgang til samarbejde er både professionelt og pragmatisk: De holder aftaler, og de lytter til andres holdninger. Ikke dermed sagt, at vi altid er enige, men tingene foregår i en ordentlig dialog, og JFP er kompromissøgende og sigter altid efter løsninger. Når man kan skabe den type samarbejde, formår alle at give og tage – og nye løsninger koster ikke nødvendigvis noget, når man arbejder sammen med JFP. 
Vi samarbejder med JFP på Kongegården i Silkeborg, hvor vi alle har været involveret tidligt i projektet og arbejdet tæt sammen omkring udviklingen. Det betyder, at alle har ejerforhold til projektet, og at alle dermed arbejder for at det skal lykkes bedst muligt inden for den økonomi, vi har til rådighed. Tilbuddet fra JFP viste sig at være billigere end vi - bygherre og rådgiver - havde forventet, så det åbnede muligheden for at købe til efterfølgende. Også det er foregået i en fin dialog mellem JFP, bygherre og os – og jeg er overbevist om, at vi har fået de rigtige priser fra JFP. 
Sagen i Silkeborg har været undervejs længe, og JFP har spillet en betydelig og aktiv rolle i processen. De aftaler, der blev indgået fra begyndelsen, har de holdt – og JFP har hele vejen været meget engagerede i opgaven.”

Per Laustsen, stifter og arkitekt MAA, 
Årstiderne Arkitekter

 

 


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up