MOE, Søborg

Bygherre
PensionDanmark

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
Schmidt Hammer Lassen Architects

Ingeniør
MOE

Landskabsarkitekt
Schmidt Hammer Lassen

Omfang
3.500 m² kontor, 1.000 m² P-dæk

Udført
April 2017 – April 2019

MOE domicil i Søborg sætter nye standarder

JFP udfører for PensionDanmark en ambitiøs udvidelse af MOEs domicil i Søborg. Udvidelsen er på hele 3.500 m² og rummer 264 nye arbejdspladser. Tilbygningen bygges ovenpå en ny busterminal og et parkeringsdæk og skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB.

Bæredygtighedscertificeret efter DGNB

PensionDanmark opfører kun bygninger, der er bæredygtighedscertificeret med min. DGNB GULD, og derfor skal den nye MOE bygning også certificeres efter DGNB. Det betyder, at byggeriet skal opføres ud fra en helhedstanke, som tager højde for både miljø, økonomi og sociale parametre. Resultatet skal være udledning af mindre CO2 samt et lavere energiforbrug og mindre omkostninger til drift og vedligehold. Dertil kommer en højere produktivitet blandt medarbejderne, pga. bedre trivsel, et sundt indeklima og et godt arbejdsmiljø.

14 ud af 17 verdensmål

14 ud af de 17 verdensmål arbejdes der ud fra i certificeringen, og det stiller store krav til alle parter. Ikke mindst JFP. Der skal vælges produkter med lang levetid og gode egenskaber. Der er eksempelvis intelligent lys, automatisk tænd/sluk af vand, automatisk justering af varme m.v., og der er fra starten lavet en plan, hvor de parametre, der er valgt at prioritere er kortlagt ift. at sikre certificeringen. JFP har tilført en ekstra person til teamet, som holder fokus på netop bæredygtighedsplanen og registrering af alle tiltag.

Stærkt samarbejde med rådgiver og bygherre

Jens Breinholt, som er projektdirektør ved PensionDanmark udtaler: ”Der er en god stemning på byggeriet og dialogen er løsningsorienteret og præget af stor samarbejdsvilje. Dertil kommer, at der har været rigtig mange interessenter på denne sag med en S-togstation lige ved siden af, et tæt bebygget boligområde, MOE’s eksisterende bygning med mange arbejdspladser mv., og det har JFP håndteret rigtig godt. Der har generelt ikke været nogen problemer, vi ikke har kunnet løse i fællesskab.”

Kompliceret byggeri

JFP har igennem tiden opført mange domicilbyggerier. Den erfaring har været meget nyttig på MOE byggeriet. Bygningen opføres som den første i Danmark ovenpå en busterminal. Det har krævet særlige jordbundsundersøgelser og ekstra armering og udgravning. Parkeringsdækket udvides med 1.100 m² og den eksistende MOE bygning sammenbygges med den nye bygning via en trappe og elevatorskakt. Der etableres en ny sammenhængende facade, så tilbygningen falder harmonisk ind i den eksisterende bygning.

630 dage uden ulykker

Som arbejdsmiljøcertificeret har det været ekstremt vigtigt for JFP at sikre byggepladsen, som har mange interessenter. Alle med en hverdag, der skal fungere trygt og sikkert samtidig med byggeriet. Det stiller store krav til koordinering og opførelse af adgangsveje, og det er derfor usædvanlig bemærkelsesværdigt, at JFP som arbejdsmiljøcertificeret kan notere 630 dage uden ulykker. Det er PensionDanmark, der er meget opmærksom på arbejdsmiljø på byggepladserne, godt tilfredse med.

 

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up