Olof Palmes Allé, Aarhus

Bygherre
Østjysk Bolig

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
RUM as og Reiulf Ramstad Arkitekter

Ingeniør
SWECO

Landskabsarkitekt
Green Sustainnable Landscape

Omfang
17.000 m² samt fællesarealer

Udført
2021 - 2023

Med Journalisthøjskolens udflytning fra Skejby til Katrinebjerg, bliver området med den gamle journalisthøjskole på Olof Palmes Allé i Aarhus omdannet til et nyt bykvarter. I den forbindelse bygger Østjysk Bolig 350 almene boliger i området.

JFP har i arkitektkonkurrence sammen med rådgiverne vundet totalentreprisen som omfatter opførelse af 300 ungdomsboliger og 50 familieboliger på den gamle journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Alle, Aarhus. Bygherren på projektet er Østjysk Bolig, og de 350 boliger er almene lejeboliger.

Fællesskab som omdrejningspunkt
Projektet indeholder 300 ungdomsboliger og 50 familieboliger, med en samlet bebyggelse på i alt 17.000 m²

Ungdomsboligerne udføres i to varianter og har et samlet areal på 12.000 m². Boligerne orienteres mod øst eller vest, og har med indbyggede siddenicher i de store vinduespartier, et godt lysindfald og udsyn til de omkringliggende gader og det fælles grønne gårdrum. Fra ungdomsboligerne i stueplan er der via en terrassedør, adgang til det fælles gårdrum. Ungdomsboligerne udføres så de nemt kan omlægges til større lejligheder, hvilket giver fleksibilitet og mange indretningsmuligheder.

Familieboligerne er af varierende størrelse fra 60 m² til 115 m². Familieboligerne, er afhængig af størrelsen, indrettet med et til tre soverum ud over køkken/alrummet. Boligerne har alle adgang til åbne indeliggende altaner mod syd og sydvest. For at opfordre til socialt samvær og fællesskaber for beboerne, etableres der store udearealer og tagterrasser med væksthuse. I arealerne i terræn etableres der bl.a. en lille ”landsby” af småhuse med cykelværksted, udekøkken og legehus. Ud over de flotte udearealer, skabes der også sociale rum indenfor som indbyder til fællesaktivitet med bl.a. vaskeri, motionsrum og studierum.

Åben bebyggelse og grønne omgivelser
Projektet på Olof Palmes Allé opføres som tre bygningskroppe. Bygningerne omkredser et stort grønt gårdrum med opholdsmuligheder i et kupperet terræn. Med den åbne bebyggelse, skabes der et attraktivt ankomst- og opholdsareal.

To af bygningskroppene ligger parallelt placeret på grunden. Disse to bygninger indeholder fortrinsvist alle 300 ungdomsboliger, der er orienteret imod øst eller vest. I gavlen af den ene af de parallelle bygninger, etableres der 15 familieboliger. I den tredje bygning etableres de resterende 35 familieboliger.

Flot og gennemtænkt projekt
Teamet som er bestående af JFP a/s, RUM A/S og Reinulf Ramstad Arkitekter, SWECO og Green Sustainable Landscape blev valgt fordi teamet kom med det mest spændende bud af de indbudte teams. Bygherren, Østjysk Bolig, beskriver projektet som et fantastisk flot og gennemtænkt projekt med fokus på åbenhed og gode fællesarealer. At det derudover også er et bæredygtigt projekt, er vigtigt for Østjysk Bolig, der har som målsætning at bygge og arbejde så bæredygtigt som muligt.

Bæredygtigt byggeri
Det har fra startet af været et ønske fra bygherre, at der skulle anvendes robuste og bæredygtige materialer til bebyggelsen. Materialer med en lang levetid og minimal vedligehold.

Facaderne er beklædt med skærmtegl på præfabrikerede trækassetter samt partier med træbeklædning. Da alle bygningselementerne kan skilles ad og genbruges uden upcyckling, giver det byggeriet en yderst god
miljøprofil og livscyklus.

Projektet bliver DGNB certificeret til Guld.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up