SHIP, Aarhus

Bygherre
Olav de Linde

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
Arkitema

Ingeniør
Søren Jensen

Omfang
24.800 kvm + 11.800 kvm kælder

Udført
2018-2021

JFP vandt tilbage i 2018 hovedentreprisen på boligbyggeriet SHIP på Aarhus Ø. Kontrakten omfattede et fuldt nøglefærdigt byggeri, der opfylder bygherres og bygningens kvalitetsmæssige krav og arkitektur.

SHIP har en unik placering på den yderste del af Aarhus Ø ved lystbådehavnen, Aarhus bugten og Jette Tikjøbs Plads. En attraktiv placering i et område hvor sejlerlivet, vandet og udsigten sætter sit præg på projektet. SHIP er JFP’s største entreprise til dato og opføres for byggeselskab Olav de Linde.

202 eksklusive boliger
SHIP består af 202 eksklusive boliger på mellem 50-200 m². Projektet er på 24.800 m² hvoraf 21.800 m² er boliger og 3.000 m² erhverv samt en kælder på 11.800 m² med blandt andet parkering.

SHIP er en 4 fingret boligblok, opført i 5 etager. Byggeriet er udført som traditionelt betonelementbyggeri. Facadeudtrykket er zig-zag formede altanelementer, der forskydes fra etage til etage.

Et præstigeprojekt
SHIP er et prestigeprojekt. En stor del af lejlighederne har eksklusive udsyn enten mod syd ind over byen, mod lystbådehavnen i øst eller mod nord over Aarhus bugten og skoven. 40-60% af facaderne er høje, elegante glasskydepartier, der inviterer vandet og naturen ind i stuerne og giver en unik helhed. Facadens arkitektoniske udtryk er understreget af bølgende fronter og er beklædt med smukke natursten. Gulvene er egetræs plankegulve og i trappeopgangene er reposerne belagt med grå natursten, der vidner om kvalitetsinteriør fra inderst til yderst. Der er etableret unikke gårdrum med grønne frodige oaser og stier, som giver læ for vinden og skaber fællesskaber.

3,6 km altaner
Der er medgået enorme mængder af stort set alt på SHIP. Ikke mindre end 81.000 m³ beton er blevet støbt, 3,6 km altaner med udhæng er monteret, 18.400 kg gulvlim er brugt, 5.500 betonelementer er monteret, 70.000 m kabler er lagt, og 100 km gulvslanger er udlagt, svarende til afstanden imellem JFP’s hovedkontor i Herning og byggeriet i Aarhus.

Richard Thomsen A/S udtaler
Lars Therkelsen, direktør fra Richard Thomsen A/S, som stod for stålkonstruktioner og altaner udtaler: ”Samarbejdet fungerer rigtig godt med JFP. Vi forstår hinanden og arbejder begge for at få det bedste resultat på byggeriet. Vi har arbejdet sammen i en årrække på flere projekter. JFP holder ord og gør det ikke sværere, end det er, og det sætter jeg pris på.”

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up