Storbylandsbyen II, Aarhus

Bygherre
Østjysk Boligadministration

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Archus Arkitektfirma ApS / Bygherrerådgiver: P+P Arkitekter A/S

Ingeniør
LB-Consult A/S Rådgivende ingeniør / Bygherrerådgiver: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Omfang
2.400 m²

Udført
2020 - 2022

JFP a/s bygger Storbylandsbyen for Østjysk Bolig. Byggeriet opføres i totalentreprise og er overtaget fra et konkursramt firma. Det er den anden Storbylandsby, der opføres i Aarhus.

I Aarhus Nord ved siden af den tidligere JournalisthøjskoleOluf Palmes Allé opfører JFP i totalentreprise Storbylandsbyen for Østjysk Bolig. Byggeriet er et almennyttigt byggeri, tæt-lav på 2.400 m² med 40 boliger i 4 klynger. Bebyggelsen opføres i 1 og 2 etager, med både lodrette og vandrette lejlighedsskel. Boligerne laves i 3 størrelser på ca. 50, 60 og 90 m².

Alle boliger får deres egen private indgang direkte fra terræn eller fra en privat udvendig trappe adskilt fra naboen med en skærmvæg. Bebyggelsen opsplittes i mindre enheder som giver variation og ”landsbypræg”, med små forskydninger og indsnit. Facaderne beklædes med naturskifer, og mindre partier med thermowood, og tagene udføres i sort tagpap.

Navnet ”Storbylandsbyen" dækker over et boligområde, hvor almindelige borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab og kan derigennem støtte hinanden. Projektet er støttet af Aarhus Kommune, som har disposition over halvdelen af boligerne til socialt udsatte og hjemløse.

Storbylandsbyen ligger godt to kilometer fra den første Storbylandsby, som er placeret på Marienlystvangen i Skejby.

JFP’s datterselskab JFP Murer & Tømrer udfører i fagentreprise elementmontagen på byggeriet.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up