Store Mølle Vej, Amager

Bygherre
P +, Pensionskassen for Akademikere

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær

Ingeniør
Tækker Group

Omfang
20 opgange med 216 lejligheder

Udført
2019 – 2023

JFP Murer & Tømrer a/s renoverer i hovedentreprise en boligkarré på 18 opgange på Amager. Den store karré er fra århundredeskiftet, og renoveringen omfatter både etablering af ny tagkonstruktion med 21 nye taglejligheder og tilhørende tagterrasser samt renoveringsarbejder i kælder, opgange og 216 lejligheder.

Kompliceret byggesag
Boligkarréen er ejet af P+ og skal føres op til en mere tidsvarende standard, ikke mindst ift. energiforbrug. Ombygningen er kompliceret, fordi beboerne bor i karréen under udførelsen. Samtidig er der mange forhold i den gamle karré, der skal tages hensyn til. JFP Murer & Tømrer har stor erfaring med den type af opgaver og har for at mindske generne tilført ekstra ressourcer til koordinering og beboerkontakt. Ligeledes er der etableret skurby og materialecontainere overfor karréen, så parkeringspladser blokeres mindst muligt.

Nye taglejligheder og tagterrasser
Der etableres 21 taglejligheder og laves ny tagkonstruktion. Lejlighederne er tilpasset markedets behov og alle 21 er forskellige. Nogle er familielejligheder, andre studielejligheder, og der er mange forskellige størrelser og udformninger. Alle har tagterrasser, og der er valgt kvalitetsmaterialer og -løsninger. Gulvene er i egetræ med ekstra tykkelse, som både gør dem elegante og sikrer lang levetid.

Omfattende renovering
Der laves en gennemgribende renovering af opgange og kælderetage. Opgangene får nye gulve på trapper og reposer, væggene males i to farvenuancer og føres tilbage til forgangstider med lister, der adskiller farverne. Der opsættes ligeledes individuelle installationskasser.
Kælderetagen gennemrenoveres med fjernelse af gamle depotrum, pudsning af vægge, reparation af lofter, maling, installering af varme og nye depotrum i metaltråd samt nye personalefaciliteter til varmemesteren. Der opnås herigennem et bedre indeklima og en lysere og varm kælder.

De 216 lejligheder får et nyt 2-strengs varmesystem, og facaden efterisoleres, som begge dele påvirker energiforbruget positivt. Dertil kommer, at 1.100 trævinduer renoveres.

JFP Murer & Tømrer blev valgt
Adm. direktør og partner, Allan Wright fra arkitektfirmaet Hune & Elkjær valgte som totalrådgiver JFP Murer og Tømrer: ”Vi indbød JFP Murer & Tømrer til Store Mølle Vej, fordi vi kendte dem fra Marselisborg ejendommen på Østerbro. De har en god byggeledelse og samarbejdet er godt. Derudover er kvaliteten i orden. Det er vigtigt for os.”

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up