Struer Boligselskab

Bygherre
Struer Boligselskab

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Pluskontoret

Ingeniør
Niras

Omfang
18.000 m²

Udført
2013-2017

Projektet, som er vundet i totalentreprise, omfattede projektering og udførelse af innovativ renovering og nybygning af almene boliger for Struer Boligselskab.

JFP vandt i samarbejde med vore rådgivere totalentreprisen. JFP tilbød et gennemarbejdet projekt, hvor funktionelle boliger, kvalitet og økonomi var højt prioriteret samt hvor livcyklusboliger og genbrug af byggematerialer var vigtige elementer i den bæredygtige strategi.

Genopførelse og renovering af boliger og udearealer
Efter ønske fra bygherre blev antallet af boliger reduceret fra 235 til 184 boliger og der blev tilført nye boligtyper i form af tæt/lav byggeri. Herved udvides beboersegmentet og ideen med livscyklusboliger forstærkes og blev en realitet.

Samtidig bevarede man ved renoveringen boligområdets klassiske parkbebyggelse. Den genkendelige røde teglsten og de hvide facadeelementer giver en flot og klar visuel identitet, med referencer til de tidligere boligblokke. Der blev genopført 5 boligblokke på hhv. 3-5 etager med lejligheder på 2-4 værelser og 6 klynger med rækkehuse i 1 og 2 plan med 3-5 værelser. Adgangsvejene blev forbedret og der er
elevator i alle boligblokkene. Endvidere har alle boligerne egen altan eller private haver og/eller terrasser i terræn.

Udearealerne ved bebyggelsen er ligeledes renoveret. Der er skabt nye stisystemer og opholdspladser til f.eks. plantekasser, legeredskaber, grill- og spiseområde. Ligeledes er der via beplantningen skabt læ og skyggeområder samtidig med at områdes store græsarealer er bevaret understreger terrænet åbne parklandskab. Der er etableret parkering, carporte, cykelparkering og opladningsstation til el-køretøjer i områderne omkring boligerne.

Bæredygtig strategi og genbrug
Renoveringen er udført således, at boligblokkene overholder lavenergiklasse 2020, mens boligerne i tæt/lav bebyggelse overholder lavenergikravet for 2015. Projektet er opført i gedigne og vedligeholdelsesfrie materialer. Endvidere har der været fokuseret
på valg af byggeteknik, optimerede dagslysforhold, enkle teknikløsninger med individuelle ventilationsanlæg der forbedre indeklimaet og reduceret energiforbruget.

Projektstyring
Projektet blev udviklet og projekteret i en dialogbaseret proces med bygherre, hvor planlægning, faglighed og kvalitet var en selvfølge og målet var at leverer et godt byggeri til bygherre og de fremtidige lejere. JFP valgte bevist lokale underentreprenører, hvilket skabte lokal stolthed og opbakning omkring projektet.

jfp-citationstegn

Tung entreprenør med let til smil

"JFP vandt totalentreprisen med renovering og opførelse af 184 boliger til 180 millioner kroner. Det er sket i kraft af rigtig spændende funktionelle, arkitektoniske og energirigtige løsninger med kvaliteten i højsædet, hvor vi får meget for pengene. JFP har endda vundet yderligere ved nærmere bekendtskab – de er helt igennem professionelle, og alligevel formår de at være både nærværende og personlige med godt humør og smil.

Vi har en meget åben dialog, og hele processen glider godt. Vores kontaktperson sørger for, at vi oplever en sikker styring og entydig kommunikation, hvor aftaler og tidsplaner holder. Det er tydeligt, at det er en erfaren og "tung" entreprenør med overblik og samtidig sans for detaljer. Det kommer blandt andet til udtryk i deres valg af under- og fagentreprenører. Mange af dem er lokale, og det er vi i sagens natur glade for."

Jens Østergård, forretningsfører
Struer Boligselskab


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up