Studenterstrøget, Aarhus

Bygherre
MF Aarhus Fond

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
RUM as

Ingeniør
Sweco a/s

Omfang
3.455 m²

Udført
2021 - 2023

JFP a/s opfører Studenterstrøget i Aarhus. Byggeriet er på 3.455 m² og opføres i totalentreprise for Menighedsfakultetet/MF Aarhus Fond.

Studenterstrøgets arkitektur og materialevalg er sammenhængende med Menighedsfakultetets øvrige bygninger. Byggeriet indeholder 55 studieboliger på i alt 2.900 m² og 555 m² erhverv. Studieboligerne er i varierende størrelser fra 37 m² til 83 m² og er både til studerende på Menighedsfakultetet og andre studerende.

Facaden på Studenterstrøget består af rødbrune teglsten og teglspånskaller, som giver byggeriet et æstetisk og arkitektonisk flot udtryk. Både valget af teglsten og facadens detaljerigdom danner et link til det eksisterende Menighedsfakultet. Der indrettes en unik 150 m² stor tagterrasse med orangeri og med god placering i forhold til solen og udsyn over det nye byområde. Der indrettes kælder på 774 m² med parkeringspladser, cykelparkering, depotrum og teknik.

JFP’s datterselskab, JFP Murer & Tømrer deltager i projektet som fagentreprenør og udfører elementmontagen og betonentreprisen.

Studenterstrøget bliver en vigtig brik i udviklingen af Campus Katrinebjerg, som er en ny central bydel i Aarhus med fokus på læringsinstitutioner, studiemiljø og studieboliger. Her får byggeriet en synlig placering ved porten til det nye byområde. JFP har i samme område opført Aarhus’ nye journalisthøjskole, DMJX Campus Katrinebjerg.

Menighedsfakultetet er lejer hos fonden, MF Aarhus Fond og med Aarhus kommunes udvikling af området og tildeling af byggefelter, fik Menighedsfakultetet mulighed for at opføre byggeriet på denne grund.

Projektet forventes afleveret i første hvartal 2023.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up