Tjørring ny skole og institution

Bygherre
Herning Kommune

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
Friis & Moltke

Ingeniør
Tækker Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt
Møller og Grønborg A/S

Omfang
9.700 m2

Udført
2010-2013

I 2010-13 opførte JFP egnens største skolebyggeri, den 9.700 m² skole og institution "Tjørring Skole". Skolebyggeriet byder på banebrydende arkitektur og er samtidig lavenergibyggeri i klasse 1.

Den nye Tjørring Skole og børneinstitution udgør et samlet tilbud til børn i vuggestue-, børnehave-, indskoling - og mellemtrinsalderen, samt et produktionskøkken. 

Det store skolebyggeri er med hvide sandwich-facade elementer og begrønning på taget (mos-sedum vegetation). Udover skolen etableres også multibaner, BMX og go-cart bane, hoppepuder, trampoliner, Tarzan baner, væksthus og meget mere.

Skolebyggeriet har en unik arkitektur. Ovenfra ligner det en søstjerne med fem af søstjernens seks arme.
Skolebyggeriet er forberedt med henblik på en senere udvidelse med en overbygning til de ældste årgange - og så bliver skolebyggeriet komplet med søstjernens sjette arm.

jfp-citationstegn

Skoleeksempel på samarbejde 

"Stjernen, som består af Tjørring Skole og Børnehuset Stjernen, er et unikt byggeri, som rummer ca. 650 børn, lige fra spædbarns- til konfirmationsalderen, og 80 lærere og pædagoger. Rammerne er udviklet og skabt i tæt samarbejde mellem kolleger, forældre, arkitekter, ingeniører, entreprenører og andre rådgivere. Det har stillet store krav til kommunikation og dialog gennem hele processen. Det er heldigvis lykkedes over al forventning. Både JFP's folk og bygherrerådgiveren har været løsningsorienterede og er kommet med konstruktivt mod- og medspil undervejs. Alle er gået ind i det med engagement, energi og stor forståelse for vores ønsker, og det er åbenlyst, at alle føler ejerskab og ansvar.
Vi har fået et helt igennem fantastisk hus - endda leveret før tid og med få mindre mangler trods et samlet budget på 130 millioner kroner. Hatten af - og tak."

Skoleleder Kurt Johannesen
Institutionsleder Anders Pyndt


Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up