Valby Maskinfabrik - P2

Bygherre
De Forende Ejendomsselskaber

Entreprise
Totalentreprise

Arkitekt
CF Møller

Ingeniør
ÅF Buildings Denmark & Norconsult - Wessberg A/S

Omfang
3000 m² råhus samt 1500 m² ombygning

Udført
2015-2017

Valby Maskinfabrik et nyt bolig- og erhvervsområde med historisk vingesus

JFP har i totalentreprise for De Forenede Ejendomsselskaber opført 2. etape af det nye legendariske område; Valby Maskinfabrik. Området indeholder både bolig og erhverv og lader forgangstiders industriarv, fra F.L. Smidth med produktion af maskiner til bl.a. cementindustrien leve videre i moderne boliger og kontorer.

Totalentreprisen omfattede ombygning af en 200 m lang montagehal, som med sit markante arkitektoniske udtryk er den vigtigste markør i det nye område. Der er opført 66 boliger, 3.000 m² erhvervslokaler og et spektakulært fælleshus. I 2020, når hele området står klar, tilføres der samlet 1.200 nye boliger og 1.500 nye arbejdspladser til området.

Spektakulært fælleshus indskudt i montagehallen
For at bevare den originale facades røde mønster af mursten og jern i den gamle montagehal, er det i praksis to helt nye indvendige bygninger, som ved gavlene er skudt ind bag en isolerende klimaskærm af glas. Et spektakulært indrettet fælleshus for hele kvarteret beliggende ud til den centrale plads, Maskintorvet i den ene ende af bygningen og en 3.000 m² erhvervsbygning i den anden.

De tilførte etager under den historiske skal er båret af industrielt inspirerede stålbjælker, og bag den gennemsigtige dobbeltmur kan man stadig se sporene fra fortiden med flere af hallens gamle, rustplettede installationer som indbygget vægudsmykning.

Professionel byggestyring af kompliceret byggeri
Boligerne er opbygget i midterstykket af den lange hal, og det fordrede en 100 % nedrivning af ca. 120 meter af den gamle hal. Det har betydet, at den legendariske hal har fået et helt nyt midterstykke med 6 opgange af 11 lejligheder. Facaden er en sort alufacade, som næsten er usynlig pga. de røde stålaltaner, som er bygget udenpå, og som sikrer, at bygningen stilmæssigt hænger sammen. Det har krævet store ekstra ressourcer at styre byggeriet dels pga. af kompleksiteten men også pga. de meget trange tilkørselsforhold og det faktum, at byggepladsen på den ene side befandt sig ovenpå en p-kælder, hvor max. belastningen på 30 tons hele tiden skulle overholdes.

JFP afleverede etape 2 i slutningen af 2017 og var tidlige totalentreprenør på etape 1, som var et mindre projekt i en tilstødende hal.

JFP Murer & Tømrer udførte beton- og tømrerentreprise. Betonentreprisen bestod af fundamenter, terrændæk, insitu støbte vægge- og dæk samt tunnel til P-dæk. Tømrerentreprisen bestod af indvendig tømrerarbejder i fælleshuset, herunder gipsvægge, indvendige døre, lofter og vindfang.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up