Vejen Rådhus - Nybyggeri i Vejen midtby

Bygherre
Vejen Kommune

Adresse
Rådhuspassagen, Vejen

Entreprise
Hovedentreprise

Arkitekt
Pluskontoret A/S og TRANSFORM ApS

Ingeniør
Rambøll A/S

Omfang
Cirka 5000 m2

Udført
2018-2019

Vejen Ny Rådhus – et prestigeprojekt

JFP a/s afleverede den 30. august det nye rådhus til Vejen Kommune. Det nye rådhus er opført som et betonelementbyggeri med en flot skalmuret facade i flere niveauer. Det nye rådhus rummer 180 medarbejdere og indgår som en del af effektiviseringen af den kommunale administration.

Det flotte og specielle udtryk på facaden skal fremtidssikre rådhuset, der er på 5.000 m² inkl. kælder og med en 155 m² stor tagterrasse. Rådhuset er på 4 etager og rummer byrådssal, borgerservice, teknik & miljø, økonomi, dele af intern service og udvikling & erhverv. Den fælles adresse skal optimere samarbejdet på tværs af organisationen. Der er lavet en skarp adskillelse mellem områder med kommunal adgang og områder med offentlig adgang via udvidet ADK-anlæg i bygningen.

JFP – et ord er et ord

Murerentreprisen har været helt speciel med den skalmurede facade i flere niveauer. Den lokale murer, Axel Poulsen A/S vandt entreprisen og har anvendt ikke mindre en 180.000 sten til facaden. Pernille Skov-Poulsen, som er medejer af Axel Poulsen udtaler: ”Det var vigtigt for os at vinde det nye rådhus, som vi kan se fra vores firmadomicil i byen. Det har været den mest komplicerede murerentreprise, vi har udført til dato, men det er gået overraskende godt. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med JFP. De er gode til at kommunikere, og vi kan regne med dem. Et ord er et ord, og det er dejligt at tingene ikke kompliceres unødvendigt. Vi har tidligere løst et stort projekt sammen med JFP i Skanderborg og arbejder pt. også sammen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, som også forløber rigtig godt. En anden ting der er godt, er den fælles skurby, der er etableret. Det fremmer det gode samarbejde, og gør det nemmere at afklare mindre problemstillinger i hverdagen.”

En fornøjelse at samarbejde

Firmaet Olesen & Jensen har haft el- og CTS entreprisen på byggeriet og entrepriseleder, Steve Glargaard udtaler: ”Det er første gang, jeg samarbejder med JFP, og det har været en positiv oplevelse. De har haft gode folk på projektet, og vores samarbejde har været godt hele vejen igennem. Omkring sikkerheden formår de at have en god balance. Sikkerhedsforanstaltningerne er i orden, og de har haft en sikkerhedsrepræsentant til at kontrollere byggepladsen. Det er vi bestemt tilfredse med.”

Vejen Kommune er bygherre, Rambøll Danmark A/S totalrådgiver, Pluskontoret A/S og TRANSFORM ApS arkitekter og JFP a/s hovedentreprenør på byggeriet, som har kostet ca. 90 millioner kroner og er opført i perioden februar 2018 til august 2019.

Bliv ringet op

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt. Skriv dine oplysninger herunder - så ringer vi dig op!

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

keyboard_arrow_up